Arhiv fotogalerij - 2009
27.11.2009: Alpinistična šola 2009/10 - 5. del AO

Pa smo jo dočakali – dvo dnevno plezalno turo. Z vso našo prtljago, ki je ni bilo malo, smo se zbrali v Kamniku, kjer smo morali uporabiti vse naše posebne sposobnosti zlaganja prtljage v avto.

03.11.2009: Alpinistična šola 2009/10 - 3. del AO

Hribi so že prekriti s snežno odejo, zato smo planirano skupno turo na Kamniško sedlo morali prestaviti na pomlad.

29.10.2009: Mali Oltar PD

Po obveznem postanku na pivu pri Aljažu v Dovjem smo se Saša, Andrej, Pavel in sam v iztekajočem torkovem popoldnevu vzpenjali proti bivaku III za Akom in...

19.10.2009: Bagirati 2009 AO

Po več letih razmišljanja, je želja dozorela v odločitev, da letos poskusimo uresničiti plezanje v skupini Rimo, ki se nahaja v vzhodnem Karakorumu.

16.10.2009: Odprava na Damavand PD

Do sedaj sem bil prepričan da se že dvajset let hodim na različne visoke hribe (gore) a se mi ni to zdelo nič posebnega. A glej, ko brskam po internetu vidim, da vsak, ki se povzpne na malo višji »kucelj« je to že odprava. In smo šli tudi mi na odpravo.
Popoldne 20.8.2009 smo se z Brnika preko Dunaja odpravili v Teheran. Tja smo prispeli sredi noči. Na letališču smo dobili vize in tako lahko nadaljevali odpravo. (Kasneje smo zvedeli, da bi čisto lahko ostali brez viz in bi nas vrnili domov, kljub zagotovilom iranske ambasade na Dunaju da v Iranu ni problem dobiti vizo za 14 dni.)

16.10.2009: GRAN SASSO D’ITALIA - CORNO GRANDE (2912 m) PD

Corno Grande je najvišji vrh v pogorju Gran Sasso in hkrati tudi najvišji vrh italijanskega škornja. Leži v bližini Rima.
Ker je menda v Kamniku zanimanje samo za ture »hitro na vrh in nato še hitreje domov« smo se se za hribovsko – turistično turo odločili samo štirje: Saša, Janez I, Janez II in Marjan.