Arhiv dogodkov - julij, 2018
07.07.2018: VISOKE TURE – Schobergruppe VO
Narodni park Visoke Ture se razteza čez Koroško, deželo Salzburg in Vzhodno Tirolsko ter spada med največje narodne parke v Evropi. Pokrajino tega raznolikega naravnega čudesa krasijo mogočne gore kot sta Grossglockner (Veliki Klek) in Grossvenediger (Veliki Benečan).Najstarejši in največji narodni park Avstrije se razprostira na več kot 1.800 km², čez tri zvezne dežele in je razdeljen v devet skupin. Ta gorska pokrajina je zaznamovana z več kot 300 tritisočaki, prostranimi gorskimi travniki, jezeri, ledeniki in hrumečimi slapovi. Tu ima svoj dom okrog 10.000 živalskih vrst, med njimi gamsi, svizci, planinski orli in brkati seri. Obiskali bomo le majhen del te prostrane pokrajine. Namen letošnje ture je predvsem planinarjenje in uživanje po prostranstvih skupine Schober, povzpeli pa se bomo tudi na njen najvišji vrh – Petzek in najlepši vrh - Hochschober.
07.07.2018: Planinska tura na Kopico VO
S planine Blato prek pl.Jezero, Dedno polje, Štapce na Kopico.Po isti poti nazaj.
07.07.2018: Po obronkih idrijskih gričev s turnim kolesom TSKO
Tura poteka po gozdnih cestah in gozdovih okrog Godoviča.
14.07.2018: pohod Blejska koča (1630 m) - Mrežce (1965 m)- Rudno polje VO
Od glavne ceste na Pokljuki preko planine Zajavornik do Blejske koče (1 ura 45) in naprej na Mrežce (1 ura), kjer se v lepem vremenu odprejo razgledi na Julijske Alpe in Karavanke. Z Mrežc pod Debelim vrhom v smeri proti Srenskemu prevalu (1 ura 30) in navzdol pod Viševnikom čez Kačji rob do Rudnega polja (1 ura 30). Od tu le še do avtomobila.