sobota, 24. junij 2017, ogledov: 446

Gozd nad Kamnikom–Vovar (bosonogi)

V soboto 24. 6. 2017 vas vabimo na drugi pohod bosonogih na Vovar. Vovar je hrib nad Kmnikom z nadmorsko višimo 940m. Do njega nas pripelje pot mimo Kamnika, čez Stahovico in pot nadaljujemo v smeri Gozda pod Črnivcem. Ko pridemo do prometne table Gozd nas bodo od tu vodile table z napisi BOSONOGI.

Kdaj24.06.2017
Vodnik / kontaktKatja Tabernik - ki pa bo odsotna, zato prijave niso potrebne
PotLahka pot

Zbrali se bomo ob 9 uri na kmetiji pri prijaznem gospodarju Jožetu Sodniku od tu pa je tudi zacetna točka naše poti. Pri kmetiji se bomo prvo prijavili, okrepčali, si oblekli majice z napisi, za pot dobili plastenko vode in po šilčku domačega bomo pričakali gospoda župnika, ki nas bo tudi letos prišel pozdravit in blagoslovit za veselo pot. Potem se za dobro urico poslovimo od naših čeveljčkov, za katere bo medtem dobro poskrbljeno in krenemo na pot - bosih, veselih nog. Na vrhu sledi pozdrav in tudi dobra kaplica, vpisna kniga pa bo nestrpno čakala letošnje pohodnike. Lani smo zabeležili 84 pohodnikov. Po vrnitvi na kmetijo, pa nas čaka pogostitev z dobrim golažem da se okrepčamo pred podelitvijo medalij. Gospodar bo poskrbel da bomo lahko v domačem kmečkem koritu nase nogice osvežili. Tudi letos bomo imeli nagrado za najstarejšega, najmlajšega in najštevilčnejšo družino. Sledi prijetno druženje v senčki, kjer si bomo izmenjali lepe utrinke s poti. Prostovoljni prispevek je 5 Eur. Za več podrobnejših informacij pa vam je na voljo Pavle na tel 041-668-596. Za vse, ki pridete z avtom pa je dovolj parkirnega prostora na kmetiji. BOSONOGI POZDRAV