nedelja, 1. oktober 2017, ogledov: 117

KOROŠICA IN DESKA - NOGOMET

Pohod z Ravnega polja do Korošice, nogometna tekma, vrnitev po isti poti ali mimi Vodotočnika ali pod Lastovcem - odvisno od razmer in želja.

Kdaj01.10.2017 07.10
KjeKorošica
PodročjeKSA
Vodnik / kontaktBojan Pollak
PrijaveObvezne prijave do 29.09.2017 d0 18.00 na telefon 041 826 375 ali na e-naslov bojan.pollak@siol.net
InformacijeVeč informacij na041 826 375 ali na bojan.pollak@siol.net
NamenOd 10 let naprej, obisk tradicionalne nogometne tekme na najvišji ravni.
TežavnostLahka planinska pot (zahtevna planinska pot)
PotLahka pot
PrimernostZa vse, ki imajo kondicojo za okoli 6 ur hoje in znajo hoditi po poteh (zajtevnem brezpotju)Primerno za družine
Višinska razlika900 m
Trajanje/dolžinapribl. 12 km, 5-6 ur
Način prevozaOsebni avto
CenaKalkulativni stroški za 4 udeležence so 47,80 €
Oprema / dokumentiObičajna planinska oprema, predvsem pa kvalitetna planinska obutev, protidežna oprema, za igralce so zaželeni športni copati

Tura se začne na parkirišču na Ravnem polju. Čez planino Podvežak se dvignemo nad gozdno mejo in nato mimo Inkreta do Sedelca. Če bo dovolj časa in volje, lahko obiščemo tudi pašno planino Molička peč z obnovljeno Kocbekovo kočo. S Sedelca se bomo spustili na Korošico, kjer bo daljši počitek. Ob 12.00 bo nogometna tekma, ki si jo bomo lahko ogledali ali pa v njej sodelovali. Po tekmi se bomo vzpeli na Prag in se nato spustili proti Vodotočniku ali pa do Starih Stal. Z malo vzpona in spusta bomo pri jezercu, od koder bomo šli na Desko in navzdol na Ravno polje. S Starih Stal bomo šli po skoraj vodoravni lovski poti pod Desko in Lastovcem, čez rob na lovsko pot pod Desko in Lastovcem. Obe skupini se nato snideta na Ravnem polju, kjer se tura konča.