nedelja, 15. oktober 2017, ogledov: 363

Trajanje/dolžina6 do 7 ur
Način prevozaosebni avto
Cena20 eur
Oprema / dokumentiPoleg osnovne planinske opreme še vremenskim razmeram primerna oblačila in obutev, pijača in kaj za pod zob, priporočljive so palice, potrjena članska izkaznica ter osebni dokument za prestop meje.

Na vzhodnem obronku Karnijskih se nahaja naš tokratni cilj. Med vožnjo po Kanalski in Železni dolini v sosednji Italiji bomo že med potjo občudovali markantne vrhove Zahodnih Julijcev ter na hitro ugledali tudi naš cilj. Nanj se bomo povzpeli iz doline Alba, kjer nas bo ozka asfaltirana cesta popeljala do višine nekaj nad 1000 m. Do bivaka Bianchi na višini 1700 m se bomo vzpenjali po stari vojaški poti, zdaj v jesenskem času na debelo postlani s suhim listjem. Od tu nas čaka sprva vzpon po travnatem pobočju, pod vrhom pa delno izpostavljen skalnat greben. V lepem in jasnem vremenu se na vse strani ponujajo prečudoviti razgledi, od Z. Julijcev, Dolomitov, Visokih Tur ter bližnjih Karnijskih očakov. Sestopili bomo po poti vzpona. Na poti ni planinske koče.

Povezava: http://www.gore-ljudje.net/novosti/63297/