sreda, 13. december 2017, ogledov: 214

OSNOVNI TEČAJ ZA VARNEJŠO HOJO V PLANINE V SNEGU

Tečaj je namenjen predvsem tistim, ki hodijo v hribe tudi pozimi oz. takrat, ko je na njih še sneg in led - vendar ne ledeni¬ki, a še nimajo veliko znanja in izkušenj. Na njem naj bi dobili osnovno znanje o potrebni opremi in njeni uporabi za varnejšo hojo v snegu v hribe, o nevarnostih, ki pretijo v zasneženih planinah in osnovah pravilnega gibanja. Zanimiv pa je tudi za tiste z več izkušnjami, ker lahko na njemu izpopolnijo svoje znanje.

Kdaj13.12.2017
KjePD KAMNIK ŠUTNA 42 KAMNIK
PrijaveNA TEČAJ SE LAHKO PRIJAVITE DO NEDELJE, 10. DECEMBRA 2017 DO 17.00 NA e-naslov bojan.pollak@siol.net
Informacijeali na TELEFONSKO ŠTEVILKO 051 727-221, NA KATERI LAHKO DOBITE TUDI DODATNE INFORMACIJE.
CenaOD PRIJAVLJENIH SE PRIČAKUJE, DA BODO PRISPEVALI VSAJ NEKAJ (okoli 20 €) ZA DELNO POKRITJE STROŠKOV, KI ZNAŠAJO PO NORMATIVU ZA 10 UDELEŽENCEV SKUPAJ 340,65 €
Oprema / dokumentiPotrebna oprema za turo in vaje, ki bodo predvidoma v soboto, 16. decembra, so poleg dobre planinske obutve, obleke, rokavic, kape, gamaš in podobnega, še: cepin, dereze in palice

Že na teoretični del tečaja lahko prinesete svojo opremo, da bo strokovno pregledana. Če opreme nimate, bi se je dalo nekaj tudi sposoditi, kar bi se dogovorili na teoretičnem delu v sredo. Strokovnjak vam bo po vaši želji odgovarjal tudi na vsa vaša vprašanja v zvezi s hojo v hribe pozimi. OD PRIJAVLJENIH SE PRIČAKUJE, DA BODO PRISPEVALI VSAJ NEKAJ (okoli 20 €) ZA DELNO POKRITJE STROŠKOV, KI ZNAŠAJO PO NORMATIVU ZA 10 UDELEŽENCEV SKUPAJ 340,65 € Stroški, za katere se pričakuje, da bodo vsaj delno pokriti s prispevkom okoli 20 €, so: uporaba prostora, 4 predavanja (oprema, nevarnosti, osnove priprave naturo, osnove tehnika gibanja s praktičnim prikazom, uporaba plazovnega trojčka), svetovanje, pregled opreme, morebitna sposoja opreme, vodenje na vajah, na turi in pisno gradivo: o opremi, nevarnostih (brošura) in osnovah gibanja v gorah in planinah v snegu (knjižica). Ostali stroški tečaja (prevoz, prehrana, zavarovanje itd.) v teh stroških niso vključeni.