sobota, 5. maj 2018, ogledov: 162

KOČA NA PLANINI ZA LISCEM - OROŽNOVA KOČA 1338 m

Planina Za Liscem z Orožmovo kočo pod Črno prstjo nas vabi da jo obiščemo v zgodnjih pomladanskih dneh. Območje je eno najbogatejših raznolikih vrst planinskega cvetja. Letos se zima počasi poslavlja, zato narava malo zamuja, a kljub temu gremo pogledat to » cvetano«.

Kdaj05.05.2018
Vodnik / kontaktKatja Tabernik
PrijaveKatja, tel. 041/721 478
PotLahka pot
Način prevozaprevoz z osebnimi avtomobili
Oprema / dokumentiOprema in obutev vremenu primerna, pijača in hrana iz nahrbtnika, nekaj ponudbe je tudi v koči.

Odpeljali se bomo do Bohinjske Bistrice- pod vznožje Koble. Po uhojeni planinski poti se bomo vzpeli 600 višinskih metrov do obnovljene - zelo prijazne Orožnove koče, ki bo odprta in kjer nas bo čakal oskrbnik Franci. Naredili bomo krožno pot, če bodo razmere dopuščale bomo šli še na Vrh za Liscem in na Črno prst. Ob lepem vremenu se bomo naužili lepih razgledov. Preko Koble se bomo vrnili na izhodišče. Krajša varianta bo zahtevala 4 ure hoje, če bomo nadaljevali pa 6-7 ur. Zborno mesto: Parkirišče pri železniški postaji Kamnik - ob 7.30 uri