sreda, 16. maj 2018, ogledov: 189

Osnovni tečaj za varnejšo hojo v kopne planine

Po začetnih formalnostih bosta predavanji o opremi za hojo v planine in nevarnostih v planinah poleti, nato pa razgovor o pripravi na turo in svetovanje.Tura je predvidena po Furlanovi poti na Gradiško Turo

Kdaj16.05.2018
Traja do20.05.2018 (5 dni)
KjePLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK, ŠUTNA 42, KAMNIK
PrijaveNA TEČAJ SE LAHKO PRIJAVITE DO NEDELJE, 13. MAJA 2018 do 18.00 NA TELEFONSKI ŠTEVILKI 051 727-221, a
Informacije051 727-221, bojan.pollak@siol.net
NamenTečaj je namenjen predvsem ljudem, ki že hodijo v planine, pa bi radi razširili oziroma poglobili svoje znanje. Na tečaju bo povedano osnovno znanje o potrebni osnovni opremi in njeni uporabi, nevarnostih, ki pretijo v planinah in gorah in o osnovah pravilnega gibanja tudi z uporabo samovarovalnega sestava.
PrimernostTečaj je primeren za vse, ki bi radi spoznali osnove varnejše hoje v hribe
CenaOd udeležencev se pričakuje, da bodo darovali vsaj nekaj (po okoli 20 do 25 €) za delno pokritje stroškov, ki znašajo po normativu za 10 udeležencev skupaj 375,005 €.
Oprema / dokumentiPotrebna oprema za turo in vaje je poleg ustrezne obutve, obleke, nahrbtnika in podobnega, še: samovarovalni sestav. Podrobneje bo razloženo na teoretičnemdelu tečaja.