petek, 15. junij 2018, ogledov: 311

Slovenska planinska pot - Slovenj Gradec – Solčava

Tokratna 3 dnevna tura je nadaljevanje lanskoleto začetega prečenje slovenske planinske transverzale. Tokrat bomo obiskali sedem kontrolnih točk Slovenske planinske poti.

Kdaj15.06.2018
Traja do17.06.2018 (3 dni)
Vodnik / kontaktMiran Jereb
PrijaveDo torka, 12. junija 2018 do 19. ure na tel. 031/395 094 ali v pisarni PD Kamnik
TežavnostNezahtevna planinska pot
Trajanje/dolžinaHoja s počitki: prvi dan 10 ur, nato 6 – 7 ur.
Način prevozaOsebni avtomobil ali kombi
CenaOcena stroškov za prevoz (Kamnik – Poštarski dom in Solčava – Kamnik), organizacijo in vodenje izleta je 45,00 EUR po osebi.
Oprema / dokumentiPrimerna planinska oprema za večdnevno gibanje po visokogorju. Priporočamo visoke pohodne čevlje in pohodne palice, v primeru napovedi možnih ploh pa zaščito pred dežjem. S seboj imejte planinsko izkaznico s katero imate popust na nočitve v kočah.

Prevoz do Poštarskega doma na Plešivcu bo organiziran glede na število udeležencev. Od tod se bomo odpravili na Uršljo goro (2,5 h), nadaljevali do Koče na Slemenu (2,5 h) in se povzpeli do Koče na Smrekovcu (3 h), kjer bomo prenočili. Naslednji dan nadaljujemo na vrh Smrekovca ter po grebenu, kjer obiščemo več vrhov, do Koče na Travniku (3 h). Po počitku nadaljujemo do Koče Na Loki pod Raduho (2.5 h), ki je cilj drugega dne pohoda. Naslednji dan se bomo povzpeli na vrh Raduhe (1,30) ter sestopili na severno stran do Koče na Grohatu (1,30) ter nato v dolino (2 h). Tura je planirana na način, da se je lahko udeleži vsak pohodnik s primerno kondicijo. Na poti je dovolj planinskih koč za počitek in okrepčilo, v nahrbtniku pa naj le bo nekaj za okrepčilo in žejo. V primeru dolgoročne napovedi slabega vremena bo izlet odpovedan. Zbor: petek, 15.6.2018, žel. Postaja Kamnik ob 5.45 uri