nedelja, 10. junij 2018, ogledov: 131

Trajanje/dolžinacca 6 ur
Način prevozaosebni avtomobili
Cena15 eur
Oprema / dokumentiPoleg osnovne planinske opreme še vremenskim razmeram primerna oblačila in obutev, pijača in kaj za pod zob, priporočljive so palice, potrjena članska izkaznica ter osebni dokument za prestop meje.

Tokratna vrhova se nahajata na skrajnem delu Zahodnih Julijcev v Italiji in sta odlična razglednika. Povezuje ju stara vojaška mulatjera, mestoma že močno načeta in zarasla. Pot je zaradi tega tu in tam zahtevna, včasih izpostavljena in porasla z visoko travo. Izhodišče bo na planini Poccet na višini 1300m. Hodili bomo sprva po severni strani grebena, na sedlu Clap del Juvel pa pokukali na južno stran. Od tu se lepo vidita naša tokratna cilja, prekrasen pa je pogled na mogočen Montaž, bližnje karnijske vrhove ter gore nad Mokrinami. Pot je deloma speljana med ruševjem, ves čas pa bomo lahko občudovali gorsko cvetje, ki je že v polnem razmahu. Tura bo delno krožna.