sobota, 7. julij 2018, ogledov: 160

VISOKE TURE – Schobergruppe

Narodni park Visoke Ture se razteza čez Koroško, deželo Salzburg in Vzhodno Tirolsko ter spada med največje narodne parke v Evropi. Pokrajino tega raznolikega naravnega čudesa krasijo mogočne gore kot sta Grossglockner (Veliki Klek) in Grossvenediger (Veliki Benečan).Najstarejši in največji narodni park Avstrije se razprostira na več kot 1.800 km², čez tri zvezne dežele in je razdeljen v devet skupin. Ta gorska pokrajina je zaznamovana z več kot 300 tritisočaki, prostranimi gorskimi travniki, jezeri, ledeniki in hrumečimi slapovi. Tu ima svoj dom okrog 10.000 živalskih vrst, med njimi gamsi, svizci, planinski orli in brkati seri. Obiskali bomo le majhen del te prostrane pokrajine. Namen letošnje ture je predvsem planinarjenje in uživanje po prostranstvih skupine Schober, povzpeli pa se bomo tudi na njen najvišji vrh – Petzek in najlepši vrh - Hochschober.

Kdaj07.07.2018
Traja do10.07.2018 (4 dni)
Vodnik / kontaktMiran Jereb
PrijaveMiran Jereb, tel.031/395 094, št. udeležencev je omejeno
TežavnostPredvidene ture zahtevajo usposobljenost gibanja v visokogorju in prilagajanje na višino nad 3000
PotZahtevna pot
Trajanje/dolžina4 dni
Način prevozaOsebni avtomobili
Oprema / dokumentiObleka in obutev za gibanje v visokogorju, čelada, dve vponki ter dve pomožni vrvici. Ne pozabite na osebni dokument, veljavno planinsko izkaznico in dodatno zavarovanje za tujino.

Potek ture: 1.dan - 7. julij: odhod ob 5. uri Kamnik – Karavanke – Lienz – Parkirišče v dolini Debental (1673 m) - Wangenitzseehütte (2508 m) - vožnja 3 h, hoje 2,5 h Wangenitzseehütte - Petzek (3283 m) /varianta Kruckelkopf (3181 m)/ - 4,5 h v obe smeri 2.dan - 8. julij: Wangenitzseehütte (2508 m) - Adolf-Nossberger-Hütte (2488 m) – Elberfelderhütte (2346 m) - cca. 6 ur 3.dan – 9. julij: Elberfelderhütte (2346 m) – Lienzer Hütte (1977m) - Hochschoberhütte (2322) - cca. 6 ur 4.dan – 10. julij: Hochschoberhütte (2322) – Hochschober (3240 m) - Lienzer Hütte (1977m) – P (1673 m) - cca. 7ur