15.06.2018

Slovenska planinska pot - Slovenj Gradec – Solčava

Traja do17.06.2018
Tokratna 3 dnevna tura je nadaljevanje lanskoleto začetega prečenje slovenske planinske transverzale. Tokrat bomo obiskali sedem kontrolnih točk Slovenske planinske poti.
Prevoz do Poštarskega doma na Plešivcu bo organiziran glede na število udeležencev. Od tod se bomo odpravili na Uršljo goro (2,5 h), nadaljevali do Koče na Slemenu (2,5 h) in se povzpeli do Koče na Smrekovcu (3 h), kjer bomo prenočili. Naslednji dan nadaljujemo na vrh Smrekovca ter po grebenu, kjer obiščemo več vrhov, do Koče na Travniku (3 h). Po počitku nadaljujemo do Koče Na Loki pod Raduho (2.5 h), ki je cilj drugega dne pohoda. Naslednji dan se bomo povzpeli na vrh Raduhe (1,30) ter sestopili na severno stran do Koče na Grohatu (1,30) ter nato v dolino (2 h). Tura je planirana na način, da se je lahko udeleži vsak pohodnik s primerno kondicijo. Na poti je dovolj planinskih koč za počitek in okrepčilo, v nahrbtniku pa naj le bo nekaj za okrepčilo in žejo. V primeru dolgoročne napovedi slabega vremena bo izlet odpovedan. Zbor: petek, 15.6.2018, žel. Postaja Kamnik ob 5.45 uri
http://drustvo-pdkamnik.si/koledar.php?pid=449 25.09.2018