Arhiv novic - 2018
17.02.2018: Intervencijsko popravilo strehe na Cojzovi koči OG
Letos nam je vreme pošteno zagodlo pri obnovi Cojzove koče. V orkanskem vetru, ki je pustošil čez kamniške gore so se znašle tudi naše koče. Najslabše jo je odnesla prav Cojzova koča, ki je ravno v procesu obnove interjerja. Odkrilo je streho in del fasade in za sabo potegnilo še nekaj stvari, ki jih povzroči odkrita streha.
16.02.2018: Zvezna akcija v Kotličih 2017 OP
V letu 2017 smo kamniški markacisti v mesecu juliju izvedli zvezno tehnično akcijo v okviru PZS. Akcija je potekala v dveh delih, saj smo prvi vikend očistili pot skalovja in grušča ter tako pripravili pot za tehnično izvedbo le te. Pod steno je bilo veliko skalovja, ki ga je bilo potrebno zmetati proti melišču Okrešlja, kjer smo tisti dan tudi zaprli pot proti Kamniškemu sedlu.
06.02.2018: Razpis za zimovanje otrok na Mali planini MO
Mladinski odsek Planinskega društva Kamnik objavlja razpis VESELE GORICE V SNEGU - Zimovanje za otroke od tretjega do devetega razreda OŠ.

Ej, otroci, poleti se je na taboru Vesele Gorice tako "full hudo dogajalo", da ne bomo dočakali poletja in smo rekli - ja hudirja, saj smo pravi planinci in pravi planinci hodijo v gore tudi pozimi. Tako so si naše Vesele Gorice nadele volneno kapico in veselo odkorakale na Veliko planino. Se jim bomo pridružili?!

Sevedaaaaa ...
19.01.2018: V sredo in visokogorju nevarnost snežnih plazov PD
V luči zadnje nesreče na območju Krvavca, ko je plaz zasul turnega smučarja, ki je na veliko srečo preživel in glede na to, da se obeta vremensko dokaj stabilen vikend, GRZS opozarja, da je v sredogorju in visokogorju 2. stopnja nevarnosti snežnih plazov po pet stopenjski evropski lestvici - ZMERNA. Stopnja sicer pomeni nizko tveganje za snežne plazove, hkrati pa je lahko zavajajoča, saj ne daje občutka, da so v gorskem svetu trenutno izredno "zanimive" razmere in struktura snežne odeje, ki "na oko" zgleda dokaj stabilna, v notranjosti pa skriva veliko nevarnost za proženje že ob manjši obremenitvi.

15.01.2018: Članarina PZS za 2018 AO
Do konca januarja je treba poravnati članarino PZS za leto 2018. S tem ste tudi zavarovani v primeru reševanja (odvisno od vrste članarine)...