|


Letni program 2019 Medijsko središče Prijava na e-novice

sreda, 24. september 2014, ogledov: 2443

Vabilo na strokovno voden izlet po Ljubljanskem barju

PLANINSKO DRUŠTVO KAMNIK v sklopu ODSEKA ZA VARSTVO GORSKE NARAVE organizira pohod - strokovno voden izlet po L j u b l j a n s k e m   B a r j u.
Organizirali bomo prevoz - iz Kamnika pri Svetilniku ob 7.45, pobirali bomo še na običajnih mestih in iz Komende ob 8.10 uri.

Prosim da se prijavite – vaša vodnica Katja Tabernik (041 721 478)

Jesenski pohod po Krajinskem parku Ljubljansko barje v organizaciji Odbora za varstvo gorske narave pri MDO Kamniško Bistriškega območja

Dobimo se v Domžalah, odhod avtobusa je ob 7:30 na makadamskem parkirišču za Vele.

Ljubljansko barje nam svoj največji zaklad ponuja povsem na dlani. Barjanski mozaik travnikov, njiv, gozdičev in vodotokov pestuje v svojem naročju izjemno paleto rastlinskih in živalskih vrst, ki so v sodobni Evropi že prava redkost.

S pohodom bomo pričeli na Vrhniki, pri bajerju, ki služi ribičem za ribolov in ornitologom za opazovanje in obročkanje ptic. Po ogledu izjemno bogate zbirke ptic v Blatni Brezovici, bomo odšli do Malga placa, kjer lahko najdemo še nekaj ohranjene barjanske šote. Naravni rezervat Mali plac je bil včasih jezerce, kjer se je tisoče let odlagala glina in vrh nje še šota. Tako je iz jezera počasi nastalo barje. Ob strugi stare Ljubljanice bomo prehodili del poti po Odpeljali smo bomo še do Podpeškega jezera, ki je eno najglobljih jezer v Sloveniji, tam je tudi naše izhodišče za kratek vzpon na hrib s cerkvijo sv. Ane, od koder je krasen razgled po Ljubljanskem barju.

Pohod je primeren za vse udeležence, tako mlajše kot starejše. Potrebujete le pohodniško obutev in malico v nahrbtniku. Cena pohoda je 8 eur na osebo in vključuje avtobusni prevoz ter vodenje po Ljubljanskem barju.

Prijave sprejemajo poverjeniki društev do srede 24. septembra 2014.

Pohoda se bodo udeležili člani PD Domžale, PD Kamnik, PD Moravče, PD Blagovica, PD Onger Trzin in PD Komenda, zato je to enkratna priložnost za skupno druženje ljubiteljev narave in pohodništva.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2019 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta