Objavil/a: Matjaž Šerkezi, ponedeljek, 5. december 2016, ogledov: 1156

Ljudje v gorah z Dušanom Škodičem

Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik se tudi letos pridružuje mednarodni pobudi Brati gore. V petek, 9. decembra 2016, bo ob 19. uri v gosteh Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik prekaljen planinski publicist Dušan Škodič s sveže izdano zbirko zgodb Ljudje v gorah.

S piscem, ki mojstrsko upoveduje drobce iz zgodovine, se bo pogovarjal urednik knjige Vladimir Habjan.

Zbirka zgodb LJUDJE V GORAH prinaša petnajst zgodovinskih zgodb, vpetih v gorsko okolje. V ospredju vseh je preprost posameznik, ki je le igračka narave v usodnih trenutkih, v katerih se znajde: od neviht in neurij do zgodovinskega potresa na avstrijskem Koroškem. Ne prizanašajo mu niti blodna človeška dejanja, kakršna je morija prve svetovne vojne.

DUŠAN ŠKODIČ, tudi soustvarjalec revije Planinski vestnik in avtor romana Devet dni v avgustu, te zgodbe pripoveduje humorno in življenjsko trpko, usodno, a vseskozi doživeto in sočutno. Času in krajem, o katerih govori, se približa tudi jezikovno, večjo vrednost pa zgodbam dajejo še preverjena zgodovinska podlaga in dodana pojasnila. Vse zgodbe so opremljene z odličnimi ilustracijami.