Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 2. april 2017, ogledov: 1471

PD Kamnik - Občni zbor 2017

V petek, 24. marca 2017, smo člani Planinskega društva Kamnik na občnem zboru pregledali delo in poslovanje v letu 2016. Zbrali smo se v Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra in občni zbor začeli s kulturnim programom, ki ga je pripravila Vladka Vremšak. Zapel nam je ženski pevski zbor Vox Annae iz Tunjic, načelnik alpinističnega odseka Jure Prezelj nam je s fotografijami predstavil pogorje Picos de Europa v Španiji, s svojimi mislimi zapisanimi v dnevnike so se predstavili učenci osnovne šole iz Stranj, na harmoniki in s trobentami so zaigrali učenci Glasbene šole Kamnik.

Delo in poslovanje planinskega društva v letu 2016 je bilo spet uspešno; vsi odseki so dobro delali - mladinski s tabori in skupnimi izleti, alpinistični z uspešnimi in težkimi alpinističnimi vzponi, markacijski z obnavljanjem planinskih poti, tudi poti na Stari grad, gospodarski z rednim oskrbovanjem naših visokogorskih postojank, turnosmučarski in kolesarski ter vodniški z uspešno izvedenimi turami, športnoplezalni s šolo in treningi na plezalni steni, izvedli smo Rokovnjaški pohod in prireditvi Dan kamniških planin in Smučko in cepin, ...

Sodelovanje z občino Kamnik, DGRS Kamnik in ostalimi planinskimi društvi je bilo kot vedno, zgledno. Prostovoljno delo v društvu in izjemni ljudje, ki ga sestavljajo, sta zagotovilo za nadaljnji uspešni razvoj planinskega društva, ki se kaže v dosežkih vseh odsekov.

Za zaključek nam je Cene Griljc že tradicionalno predstavil sliko "najlepše" gore Matterhorn, tako kot je izgledala v času njegove mladosti pred petdesetimi leti.

PD Kamnik se zahvaljuje vsem, ki ste kakorkoli prispevali k izvedbi dogodka.

Besedilo: Irena Mušič Habjan
Fotografije: Vladimir Habjan