Objavil/a: Matjaž Šerkezi, petek, 23. junij 2017, ogledov: 1418

Pohodniški festival v Kamniku

Turistične organizacije v Kamniško-Savinjskih Alpah tudi letos prirejajo Pohodniški festival, ki zajema številne prireditve na tem območju. Letošnji festival, ki bo potekal že tretje leto zapored, se bo odvijal od četrtka, 22. junija, do nedelje, 25. junija. Prireditev ob pričetku Pohodniškega festivala v Kamniško-Savinsjkih Alpah bo v četrtek, 22. junija ob 17. uri v Centru Rinka, Solčava.

Na področju Kamnika se bodo te dni odvijale sledeče prireditve:
23. junija ob 21.30 uri: Gorniški filmski večer na Starem gradu. Predvajan bo film Šerpa - Spor na Everestu. Film je zmagovalec 11. festivala gorniškega filma. Organizator: Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik

24. junij ob 9. uri: Krožna pot po Kamniški Bistrici z ogledom zanimivosti. Udeležba pohoda je brezplačna, zbor pa je pred Plečnikovem dvorcu v Kamniški Bistrici. Organizator: PD Kamnik

24. junij ob 10. uri: Pohod po podeželju z degustacijo »Od kmetije do kmetije«. Zbor pred pohodom je pri Termah Snovik. Prispevek za vodenje, degustacijo in kopanje v Termah Snovik pa znaša 15 evrov na osebo. Obvezna pa je predhodna prijava. Organizator: TD Tuhinjska dolina in Terme Snovik.

24. junij ob 10. uri: Dobrodelni tek za Cirius Kamnik ob njihovi 70-letnici. Tek bo potekal po pešpoti ob Kamniški Bistrici, začel pa se bo pred vhodom v Arboretum Volčji Potok. Štartnina znaša 10 evrov na osebo. Organizator: Cirius Kamnik.

25. junij ob 7.30: Dan kamniških planin: organizirana tura na Kokrsko sedlo. Tura je zahtevna, saj bo potrebno premagati 1200 m višinske razlike, zato organizator opozarja na primerna oblačila, dobro planinsko obutev in dovolj tekočine. Koča na Kokrskem sedlu je odprta. Začetna točka je Dom v Kamniški Bistrici. Organizator: PD Kamnik.

25. junij ob 9. uri: Otroški pohod »Po stopinjah Palčka Snovička«. Udeležba na otroškem pohodu je brezplačna, začetna točka pa so Terme Snovik. Organizator: Terme Snovik.

25. junij ob 15. uri: Tunjiško pravljično raziskovanje. Družine bodo na krajšem vodenem pohodu spoznale Tunjice, ob 17. uri pa bo sledil pripovedovalski dogodek za udeležence pohoda in ostalo publikov. Začetek pohoda in kasnejše dogajanje bo na parkirišču pod cerkvijo sv. Ane v Tunjicah. Organizator: Društvo Tunški glas in Knjižnica Franceta Balantiča Kamnik.

Za več informacij obiščite http://kamnik-savinja-alps.com/.

Zgibanka (598,63 Kb)