|


Letni program 2018 Medijsko središče Prijava na e-novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, četrtek, 5. oktober 2017, ogledov: 1381

Nogomet na najvišji ravni - Korošica 2017

Letošnje vreme je bilo za "nogomet na najvišji ravni idealno", ki je bil že 39-to leto zapored in je tradicionalna akcija AO Kamnik, ravno prav toplo oz. hladno, jasno, tako da je bila nogometna tekma odigrana v idealnih razmerah ...

Igrišče je bilo kopno, edino ponekod ob robu je bilo snega za vzorec. Žogo in piščalko je prispeval AO Kamnik, gole pa PD Celje-Matica, za kar mu gre vsa pohvala. Ko je bila v nedeljo 1. oktobra 2017 ura točno poldne, je sodnik, tokrat Miran Jereb, ker se legendarni Franc Pohlin tekme ni mogel udeležiti, zapiskal začetek tekme.

V dvakrat po 10 minut se je nato 24 igralcev (18 članov in 5 naraščajnikov) srčno borilo in poskusilo spraviti žogo v nasprotnikov gol. Občasno je prihajalo komičnih situacij, ki so povzročala prave salve smeha tako med igralci kot tudi med gledalci. Najstarejši igralec je imel čez 84 let , najmlajši pa jih še ni dopolnil 8. Lani je bilo 2:0 za "Štajerce", letos 2:1 za "Štajerce", morda bo drugo leto 2:2:, nato se bo pa morda športna sreča obrnila v korist "Kranjcev". Morda pa je na že četrto zaporedno zmago "Štajercev" vplivalo to, da so igrali na domačem terenu in bo potrebno za zmago "Kranjcev" odigrati naslednjo tekmo na Petkovi njivi, torej na Kranjskem?

In, kot se za "Štajerce" spodobi, so nato "Kranjce" povabili na "fešto" v Kocbekov dom.

Besedilo in fotografije: Bojan Pollak 


Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo »všečkaj« ali objavi na FaceBook-u.

© Planinsko društvo Kamnik, 2018 | Šutna 42, 1240 Kamnik | tel.: 01/8391-345 | fax.: 01/8391-345 | e-pošta